marți, 6 aprilie 2010

Meniu de Pasti pentru animalutzul de companie


De Pasti se prepara o multime de bunatati la care adeseori poftesc si animalele de companie.Cainii sunt animale foarte pofticioase. Desi bolul este plin cu mancarea lui preferata, catelul tot va saliva la ceea ce ai tu in farfurie. Si daca nu poti rezista plansetelor ce vin de la patrupedul ce saliveaza langa tine, e mai bine sa-i oferi alternative sanatoase. Preparatele de Pasti pentru oameni nu sunt intotdeauna sanatoase pentru caini si pisici.
Mancaruri interzise cainilor

Stim deja ca ciocolata e toxica pentru animale. Cafeaua sau cola prezinta un risc crescut de toxicitate pentru patrupede. In cele 3 produse se gasesc teobromina, cafeina si teofilina (ceai) care, daca sunt ingerate in cantitati mari, pot produce mari probleme de sanatate animalelor.

Din meniul cainilor trebuie sa excludeti pasca, ouale fierte de Pasti (mai ales daca vopseaua a trecut de coaja si a vopsit si albusul) deoarece albumina din oua poate pune bete-n roate sanatatii patrupedului, ciocolata (din motivele expuse mai sus), sucurile carbogazoase, sosurile condimentate, prajelile greu de digerat chiar si de stomacul uman, ceapa si usturoiul (contin tiosulfat, o substanta care nu poate fi digerata de stomacul animalelor) si fripturile, mai ales traditionala friptura de miel.
Si pentru ca Sarbatorile Pascale ne bat la usa, va multumim pentru ca ne-ati fost alaturi si va dorim sa aveti parte de sarbatori cat mai frumoase, cu vreme senina si multe bucate pe masa (chiar si pentru catei si pisicute).

Hristos a Inviat!

5 comentarii:

  1. Interesant de stiut aceste lucruri. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. http://valungureanu.toateblogurile.ro/2010/04/08/leapsa-culturala/

    RăspundețiȘtergere
  3. Efectuez transformări pe blog şi am trecut link-ul pe o pagina speciala:
    http://valungureanu.toateblogurile.ro/linkuri/
    Sper să nu fie deranjant!

    RăspundețiȘtergere
  4. https://supervetsolutions.ro/alimentatia-pisicilor-greseli-frecvente/

    RăspundețiȘtergere