vineri, 29 ianuarie 2010

Vet News: Ketamina si Butorphanol-ul retrase de pe piata


Pana acum, poate ca ati auzit stirile ca doua medicamente veterinare destul de comune produse de Teva Animal Health au fost retrase de pe piata. Din pacate, au fost veterinari care nu au primit instiintari,mai ales de la noi din tara, despre toxicitatea legata de anumite loturi de aceste medicamente injectabile. Aceasta stire a fost vehiculata pe intregul teritoriu american.Exista posibilitatea ca unele din aceste loturi sa fi ajuns si la noi in tara.
Pe 4 septembrie cel putin doua medicamente veterinare produse de Teva Animal Health Inc. parte a companiei Israeli-based Teva Pharmaceutical Industries, au fost anulate de catre FDA care au inkis compania inca din iulie. Dar putini veterinari si stapani de animale au fost constiientzi de acest fapt deabea in luna decembrie.
Dupa decesul a cinci pisici FDA a emis o notificare publica pe Dec 22 si Dec 29 despre retragerea de pe piata a medicamentelor in cauza prin care explica despre ce produse este vorba,iar despre perioada in care au fost produse loturile si vandute ramane neclara. Notificarea contine doua medicamente foarte comune in medicina veterinara: Butorphanol un calmant , si ketamine anestezic. Amandoua sunt preparate injectabile folosite fosrte des combinate. Fapt pentru care a aparut intrebarea: ce este mai exact in neregula cu aceste medicamente produse de Teva??raspunsul din partea FDA: "Aceasta actiune de retragere de pe piata este efectuata ca rezultat a cresterii serioase a anumitor reactii adverse asociate cu aceste produse cum ar fi lipsa efectului,efect prelungit sau chiar moartea.” Pacat ca aceste actiuni din partea FDA au aparut dupa cateva luni!
Si unii dintre noi kiar nu stim ce sa facem acum cand privim flacoanele de ketamina si butorphanol..dar va spun eu: cautati VIN ( Veterinary Information Network) Si acum stim de ce cateodata anestezia pur si simplu “nu prinde” :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu