joi, 28 ianuarie 2010

Doi caini norocosi salvati de la moarte in ianuarie 2010




Dupa cateva zile de ploi abundente in Los Angeles US, atentia a dost indreptata catre Vernon,unde echipajele de salvare incercau sa salveze un caine prins intr-unul dintre canalele de scurgere ale orasului.
Cainele se agatase de o margine de beton din centrul canalului din Los Angeles, in timp ce nivelul apei incepuse sa creasca.Pompierii au incercat sa il scoata din apa prin agatarea lui intr-un colac,dar fara rezultat.Mai multe echipe s-au raspandit pe marginile canalului si pe un pod din apropiere incercand sa gaseasca un nou plan de salvare.Pana la urma solutia a venit si a fost adus un elicopter din care un salvator a fost coborat.Dupa mai multe tentative,chiar daca salvatorul a fost muscat de cateva ori nu s-a lasat si cainele a fost prins.Urcat apoi in elicopter de unde a fost dus la cea mai apropiata ambulanta. Toata actiunea s-a intamplat live pe posturile tv americane de unde au vizionat mii de americani cu sufletul la gura.
Oficialitatile au declarat ca se afla in stare buna si ca este un ciobanesc german,mascul, poreclit Vernon dupa locul in care a fost gasit. Acesta nu avea un nume atasat de zgarda sau un cip , spuse de Sgt. Charles Miller de la Southeast Area Animal Control Authority din Downey.
Cainele a fost pus in carantina pentru a fi monitorizat de rabie, dar pare sa fie in stare buna si ingrijit.Daca stapanul nu va aparea,oficialitatile vor incerca sa ii gaseasca un nou stapan. 22.01.2010

Pe 28.01.2010 privirea lumii intregi se indreapta din nou spre alt caine de aceasta data,aflat si el intr-o situatie periculoasa.Un caine foarte norocos a fost salvat de un echipaj de marinari dupa ce a fost captiv pe o bucata de gheata care l-a purtat in largul Marii Baltice.Acesta a fost purat pe gheata mai mult de 100 de mile si a fost gasit in timp ce incerca disperat sa nu cada in apa marii.Din fericire marinarii au reusit sa il aduca la bord unde l-au ajutat sa isi revina.

Eroul din aceasta intamplare este marinarul Adam Buczynski,care a coborat pe gheata intr-o barca de salvare si a reusit sa prinda cainele intr-o plasa si sa il aduca la bord
.Marinarii l-au numit pe caine Baltic,si daca nimeni nu vine dupa el,urmeaza sa devaina mascota permanenta a echipajului! :)

2 comentarii:

  1. Really, I appreciate for providing the great info in this website that to using the nice info in this blog. I definitely loved every little bit of it.
    Medic Veterinar Chiajna

    RăspundețiȘtergere
  2. Awesome information. I am really surprised with this topic. Keep up the good work and post more here to read. . visit: Medic Veterinar Chiajna

    RăspundețiȘtergere