
Efectul benefic al prezentei unui animal de casa asupra sanatatii oamenilor e bine cunoscut, dar un studiu recent merge chiar mai departe, sugerand ca tratamentul “cu caini” ar trebui sa fie disponibil in fiecare spital.
In general, prezenta unui caine sau a unei pisici contribuie la bunastarea emotionala si fizica a stapanului sau, dar rezultatele obtinute de doua cercetatoare de la Universitatea Loyola din Chicago, SUA, sunt si mai precise, aratand ca a mangaia un caine poate reduce in mod semnificativ durerea in cursul recupararii dupa operatii.
Studiul, efectuat pe pacienti care suferisera interventii chirurgicale de inlocuire a articulatiilor, a aratat ca, daca aveau la dispozitie un caine pe care sa il mangaie, pacientii consumau cantitati de analgezice (medicamente pentru reducerea durerii) cu cca. 50% mai mici decat in mod obisnuit.
Studiul a implicat caini special dresati de cele doua specialiste.
De-a lungul timpului, studii asemanatoare au furnizat informatii privind rolul pozitiv al cainilor si pisicilor in mentinerea si recuperarea sanatatii oamenilor, contribuind la constituirea unei ramuri a medicinii cunoscuta sub numele de pet-terapie.
Astfel, un studiu realizat la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, a aratat ca prezenta unui caine sau a unei pisici le ajuta pe femeile operate de cancer la san sa-si depaseasca mai usor durerea si teama provocate de boala si sa suporte mai bine urmarile operatiei.
Studii americane anterioare demonstrasera ca proprietarii de caini sau pisici au, in general, ritmul cardiac si tensiunea arteriala mai scazute fata de alte persoane si fac fata mai bine stresului.
Sursa: Mail Online
e fain blogul tau, iar pentru pasiune/meserie, respect:)
RăspundețiȘtergereDe ce mai sters cu amandoua blogurile?
RăspundețiȘtergereEu te-am pastrat pe munteanul.
Pe celalalt am sters pentru ca vreau sa am doar bloguri istorice.
fara sa imi dau seama...dar numai stiu adresa blogulu tau >>munteanu<<
RăspundețiȘtergerepffff! i-a doua oara cand scriu degeaba fiindca nu permiti comments si in modul nume, mail, adresa web. am doi lupi (german si husky) si un motan (de burlan). m-am scos! revin dupa ce permiti ce ziceam mai sus. vezi ca m-am mutat de la wp free.
RăspundețiȘtergerehttp://munteanul369.wordpress.com/
RăspundețiȘtergereAsts este adresa!
O seara buna!
... animalele sunt o terapie!!!!!
RăspundețiȘtergereInteresant blogul tău.
RăspundețiȘtergereÎntr-adevăr un câine acţionează asupra sănătăţii mintale a oamenilor.
Dar fizic mă îndoiesc.
Animalele ne distrug sistemul imunitar şi noi pe al lor.
E bine ca animalele să stea afară, în coteţul lor.
Ştu e mai greu pentru cei de la bloc.
Nu mai îmi doresc să-mi sufle câinele în gură şi să lase păr şi bale prin maşină şi toată.
nu stiu de ce spui asta floare-de-colt.. e dovedit stiintific ca prezenta unui caine in preajma unui bebelus ii dezvolta acestuia sistemul imunitar.. tu probabil nu suporti prezenta parului pur si simplu...care mai pe toti ne deranjeaza dar incercam sa mentinem sub control aceasta problemacu perii..aspiratoare.. sau cum recomand eu...in apartamente caini cu blana scurta! ;)
RăspundețiȘtergerept hertzug.. asta e posibilitatea care mi-o ofera blogger.. sau nu stiu eu cum sa fac sa ofer alta posibilitate de comm ...scz
RăspundețiȘtergereda hertzug banuiesc ca esti foarte fericit :)) si eu am doi..am avut 3 pana acum 2 sapt...dar a murit cokerul pe care il tineam in casa.. de 12 ani si care ne-a oferit tone de iubire!
RăspundețiȘtergereÎţi spun asta pentru că am trăit în casă ani de zile cu un câine labrador.
RăspundețiȘtergereEl şi-a distrus sistemul imunitar , şi eu la fel.
Mai cunosc şi alt caz în care fetiţa de doi ani a prietenilor mei a devenit foarte sensibilă şi alergică din cauza câinelui.
Iubesc căţeii, sunt flebeţea mea, dar e mai bine şi pentru ei să trăiască afară, în aer liber.
asa e!aici ai dreptate..locul lor e afara...nu inchisi intr-o casa...oricum e evident faptul ca sunt purtatori de paraziti ata interni cat si externi oricat de bine l-am deparazita..
RăspundețiȘtergereChiar citisem recent ca stapanii de caini sunt mult mai putin stresati. Cica in preajma cainilor corpul uman secreta nu stiu ce hormon al fericirii. Interesant.
RăspundețiȘtergere