sâmbătă, 13 februarie 2010

De ce cainele manaca iarba?!


Credeti sau nu,dar acesta este unul dintre cele mai cautate subiecte de pe internet cu animale de companie. Deasemenea este si unul dintre subiectele cu o varietate nesfarsita de raspunsuri. Doar intreaba-l pe Dr. Google daca nu crezi.

In ciuda tuturor posibilelor raspunsuri (bune sau proaste deasemenea), ti-am oferit cateva mai bune la care poti adauga si tu cateva versiuni agreate de tine:

#1 Teoria vitaminelor si mineralelor : nu primesc suficient din mancare , asa ca incearca sa compenseze cu ceea ce contine iarba .

#2 Nevoia de celuloza : din cauza ca au nevoie de celuloza in cantitati mici pentru a ajuta la digestia bacteriana, deci consuma "chestia verde" tocmai pentru a regla homeostazia bacteriana.

#3 Teoria vomei : pentru a creste umpic secretia de suc biliar atunci cand ceva nu e ok in stomac. efectul de inducere a vomei produs de iarba este bine cunoscut.ca sa te convingi mananca si tu o mana de iarba :P pentru a te convinge .

#4 Teoria durerii gastrice (sau "il doare burta"): daca ai avea acid gastric in exces, chiar si putin reflux esofagian si fara sa ai posibilitatea de a-ti administra un pansament gastric de la farmacie cu sigurant ai putea sa mananci putin iarba.

#5 Teoria cainelui flamand: unii caini chiar le place iarba si atat. sunt atatia stpanai care stiu asta

***

OK, acesta este lista mea de top 5. Ai si tu alte motive sau cauze ??

6 comentarii:

  1. De ce nu ar manca? :D
    De ce oamenii mananca iarba? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. nice blog;)
    un schimb de link?
    eu sustin rolda:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Animalele in general sun buni doctori. Ei stiu sa-si ia din natura ce le trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  4. V-am adaugat in blogroll.

    RăspundețiȘtergere
  5. La Multi Ani
    http://black-angel-costel.blogspot.com/2010/03/8-martie.html

    RăspundețiȘtergere
  6. am vazut caini mancand iarba dar nu m-am gandit niciodata la toate variantele astea. Ce sa zic. Or fi plauzibile toate.

    RăspundețiȘtergere